Menu

Belangrijke informatie rondom linkbuilding

Momenteel wordt linkbuilding op grote schaal toegepast in het bedrijfsleven. Door de toenemende concurrentie is het immers lastiger om op te vallen bij de consumenten, waardoor veel bedrijven zich richten op SEO om hun zichtbaarheid bij de consumenten te verbeteren. Doordat linkbuilding momenteel eén van de meest belangrijke SEO strategieën is, wordt linkbuilding steeds populairder.

Toch is linkbuilding niet bij ieder bedrijf bekend. Doordat linkbuilding een bedrijf grote voordelen kan bieden en de huidige resultaten van het betreffende bedrijf sterk kan verbeteren, is het verstandig om als bedrijfseigenaar meer te weten te komen over deze internationale seo strategie. Om jou hierbij te helpen, deel ik in dit artikel de belangrijke informatie rondom linkbuilding.

Wat is linkbuilding?

Voordat ik begin over de voordelen en de resultaten van linkbuilding is het uiteraard prettig als jij een duidelijk beeld hebt van de definitie van linkbuilding. 

Linkbuilding is simpelweg het verkrijgen van externe links, oftewel links op andere websites die verwijzen naar jouw website. Grote zoekmachines, waaronder Google en Bing, hechten grote waarde aan het aantal externe links van een website. De zoekmachines zien een externe link als een soort stem voor de website. Indien een website beschikt over veel externe links, zal de betreffende website dus veel stemmen hebben en daardoor erg relevant zijn. Waarom zouden personen anders de moeite nemen om jouw website te promoten? De website wordt beloond door een betere positie in de zoekresultaten.

Doel van linkbuilding

Indien linkbuilding op de juiste wijze wordt toegepast, zal deze strategie leiden tot een betere positie in de zoekresultaten van zoekmachines, waaronder Google. Dit zal uiteindelijk kunnen leiden tot meer bezoekers en daardoor een mogelijkheid om de resultaten sterk te verbeteren. 

Eisen rondom linkbuilding

Doordat linkbuilding inmiddels op grote schaal wordt toegepast, zijn de grote zoekmachines steeds strenger in het waarderen van websites. Indien jouw website draait om het dierenleven, zal een externe link op een website van een dierenarts uiteraard meer waard zijn dan een externe link op een website van een fietsenmaker. Daarnaast letten de zoekmachines ook goed op of de linkbuilding op een natuurlijke wijze wordt uitgevoerd. Door de vele eisen die momenteel gesteld zijn rondom linkbuilding, kiezen steeds meer bedrijven voor linkbuilding uitbesteden. In dit geval zullen experts, waaronder copywriters, aan de slag gaan om de linkbuilding succesvol uit te voeren.