Menu

De taken van programmeurs

Als bedrijf is het belangrijk om op te vallen bij de consumenten. Er is tegenwoordig immers veel concurrentie en een opvallend bedrijf kan zomaar een hoop consumenten aantrekken. Toch is het opvallend lastiger dan gedacht. Het lijkt alsof de consumenten momenteel door de bomen het bos niet meer zien. Maar hoe krijg je toch de gewenste aandacht van de consumenten?

Het aantrekken van consumenten kan op veel manieren, al is de uitstraling van een bedrijf enorm belangrijk. Indien jij, als consument, op een website komt met een lange laadtijd en een ongestructureerde verdeling zul jij hoogstwaarschijnlijk op zoek gaan naar een andere aanbieder. 

Hoe zorg je voor een goedwerkende website?

De taalfouten en onverzorgde teksten kun jij, als eigenaar van de website, uiteraard zelf voorkomen. Schrijf een pakkende tekst, zodat de lezers direct geïnteresseerd zijn. Indien jij twijfelt aan eventuele taalfouten is het mogelijk om de tekst online te controleren door experts. 

Toch zijn er ook taken die hoogstwaarschijnlijk niet gemakkelijk zelf uit te voeren zijn. Denk aan het verbeteren van de laadsnelheid. Om dit doel te bereiken, zul jij kennis nodig hebben van de achterzijde van de website. Het programmeren is een vak op zich. Hierdoor is het vrijwel essentieel om een programmeur in te schakelen. Binnen de IT zijn er diverse programmeurs met ieder een eigen taak. Weet jij niet welke programmeur welke taken uitvoert? Lees snel verder.

Front end developer

De website is te verdelen in een voor- en achterzijde. De voorzijde is het deel van de website of applicatie dat zichtbaar is voor gebruikers. Indien jij op jouw website of applicatie producten verkoopt, is de front end de zijde waar de bezoekers de producten kunnen zien. De data en gegevens van klanten staat dus niet op de front end. 

Een front end developer is verantwoordelijk voor een aantrekkelijke uitstraling van de website. Daarbij houdt de developer rekening met de gebruiksvriendelijkheid, de laadtijd van de website en de vindbaarheid op diverse zoekmachines. Aan de hand van verschillende programmeertalen weten zij hun doelen te bereiken. 

Backend ontwikkelaar

De backend ontwikkelaar is juist verantwoordelijk voor de achterzijde van een website. Op deze zijde van de website of applicatie, die dus niet zichtbaar is voor gebruikers, staan de data en verschillende gegevens. De werkzaamheden van een backend ontwikkelaar zijn afhankelijk van hun specialisatie. Al zijn de ontwikkelaars is het algemeen alleen bezig met de volgende taken:

  • Ontwerpen, programmeren, testen en implementeren van nieuwe back-end toepassingen
  • Testen en verbeteren van bestaande back-end toepassingen;
  • Vertalen van functionele eisen en wensen van opdrachtgevers naar concrete technische oplossingen;
  • Overleggen met front-end developers, functioneel ontwerpers en andere specialisten rondom het ontwerpen van een nuttig systeem.