Menu

Milieuvriendelijk door een refurbished printer

De wereld digitaliseert zich op hoog tempo. Dit leidt niet enkel tot gemakkelijker contact leggen en sneller informatie vinden, maar ook tot online flyers, online tickets en online informatie. Kortom, alles via het internet. De mensen zullen nog maar weinig post ontvangen, aangezien de meeste informatie per mail wordt ontvangen. Indien jij de ontvangen informatie per mail op papier wilt hebben, zul jij de informatie zelf uit moeten printen.

Om deze reden zijn al talloze huishoudens voorzien van een of meerdere printer(s). Het kan zo nu en dan prettig zijn om alles online te ontvangen, al kan de papieren versie toch zorgen voor meer overzicht. Een printer is in dit geval van groot belang. Maar welke printer is geschikt?

Milieuvriendelijk

Het digitaliseren van de wereld is niet enkel gemakzucht. Het is inmiddels inderdaad een stuk gemakkelijker om contact te leggen met een persoon aan de andere kant van de wereld, maar het digitaliseren biedt de wereld nog een voordeel: deze wijze is erg milieuvriendelijk. Het is algemeen bekend dat papieren versies zorgen voor een hoop ontbossing. Om het milieu te ondersteunen, kan het verminderen van het in gebruik gestelde papier al een groot verschil maken. Door de informatie, die normaliter geprint wordt, online te versturen, kan dit een hoop printwerk en dus ontbossing schelen.

Nog milieuvriendelijker?

Het aanschaffen van een printer zal niet erg milieuvriendelijk zijn, aangezien jij alsnog gebruik zal maken van papier en daardoor verantwoordelijk zal zijn voor ontbossing. Toch is er een manier om dit negatieve effect van de aanschaf van een printer te verkleinen: een refurbished printer aanschaffen. Een refurbished printer is niet enkel een goedkope printer, maar is ook een stuk beter voor het milieu ten opzichte van een nieuwe printer. Bij een refurbished printer is de printer in het verleden al eens in gebruik gesteld, maar wordt een tweede leven ingeblazen. Voordat de printer een tweede, derde of misschien vierde eigenaar krijgt, zal de printer eerst volledig worden nagelopen op eventuele gebreken. De gebreken zullen direct verholpen worden, waarna de nieuwe eigenaar een kwalitatieve, goed werkende printer ontvangt.

Waarom is een refurbished printer goed voor het milieu?

Er zijn meerdere redenen te benoemen waarom een refurbished variant beter is voor het milieu ten opzichte van een nieuwe printer, al is de grootste reden de uitstoot. Door een product te hergebruiken, zal de uitstoot, die vrijkomt bij de productie, voorkomen worden. Hierdoor zullen er minder schadelijke stoffen in het milieu komen. Dat kan een groot verschil maken!