Menu

Wat doet wifi precies?

Wifi is erg belangrijk tegenwoordig, maar wat doet het precies? WiFi is een vorm van draadloze communicatietechnologie die het mogelijk maakt dat twee of meer apparaten met elkaar communiceren zonder dat er draden aan te pas komen. Ruckus wifi wordt ook vaak draadloos internet, Ruckus wireless LAN (WLAN) en wireless local area network (WLAN) genoemd. WiFi-systemen en -toestellen bevatten meestal een zender en een ontvanger, zodat verschillende toestellen gegevens kunnen uitwisselen zonder kabels. Wi-Fi-systemen worden soms aangeduid als wireless personal area networks (WPAN’s), een draadloos persoonlijk netwerk (WPAN), wireless local area networks (WLAN’s), draadloze lokale netwerken (WLAN’s), of Wi-Fi-netwerken. Een Wi-Fi-netwerk of WLAN is een reeks apparaten waarmee gegevens kunnen worden uitgewisseld via een draadloos medium.

Waar wordt wifi gebruikt?

Wifi is de interface voor veel toepassingen om gegevens uit te wisselen gegevens uit te wisselen via het internet, zoals mobiel internet, voice over IP (VoIP), surfen op het web en e-mail. Ruckus wifi is ook de interface voor veel lokale apparaten, zoals brandalarmen, afstandsbedieningen, beveiligingscamera’s en nog veel meer Ruckus apparaten. Is het mogelijk om de Ruckus router draadloos aan te zetten? Ja en nee. Er zijn veel verschillende routers op de markt. Sommige zijn ontworpen om te werken op bekabelde netwerken, terwijl er andere routers zijn die werken op WiFi-netwerken. Een Ruckus wifi netwerk is zo opgezet en wordt dus veel gebruikt tegenwoordig. 

Waarom heb ik een router nodig? 

Er zijn vele redenen, waarvan de eerste is om je netwerk veiliger te maken. Door een router te installeren, kan  je verbinding maken met het internet door verschillende toegangspunten te gebruiken, die allemaal veilig zijn. Zelf heb ik meerdere Ruckus routers, bijvoorbeeld een in mijn kantoor en een in mijn woonkamer. De router in mijn kantoor is verbonden met mijn netwerk en mijn telefoon is verbonden met de Ruckus router in de woonkamer. Zo heb ik overal in huis optimale internetsnelheid. Dus ook voor betere verbindingen in huis en dus stabiele snelheid overal in huis kan je routers kopen.